Webbhotell

  • juli 4, 2018

Ett webbhotell ger dig utrymme och verktyg för att bygga en egen webbplats. Det kan vara en webbutik, blogg, hemsida, portfölj eller vad som helst. Webbhotell är vanligtvis billigare än att hyra eget serverutrymme, men ger dig inte samma frihet. Det passar bra om du bara vill bygga en webbplats, utan att bekymra dig över mer avancerade inställningar.

Webbhotell

HostingBetygPris / PaketTill erbjudande
MissHosting🌘 10 kr / månad
🌗 20 kr / månad
🌕 30 kr / månad
Till erbjudande
Inleed🌘 19 kr / månad
🌗 29 kr / månad
🌕 99 kr / månad
Till erbjudande
FS Data🌘 149 kr / månad
🌗 289 kr / månad
🌕 995 kr / månad
Till erbjudande
one.com🌘 20 kr / månad
🌗 28 kr / månad
🌕 30 kr / månad
Till erbjudande

Vilket webbhotell är bäst?

Ett bra webbhotell ska vara snabbt, stabilt, rymligt och billigt (prisvärt). Det ska gå att ansluta en egen domän, växa vid behov och det ska finnas gott om möjligheter för att bygga/designa sin webbplats. Vi har samlat alla svenska webbhotell här och jämfört dem på de viktigaste punkterna, varpå vi har betygsatt och rankat dem, så att du enkelt kan välja det webbhotell som passar dig bäst.

Vilket webbhotell ska jag välja

Vilka faktorer som är viktigast när du ska välja webbhotell beror på dina behov. Om du vill lägga upp många filer, bilder och videos så behöver du mycket utrymme. Välj ett webbhotell med många e-postadresser om du behöver det, välj ett med bra support om du vet att du kommer behöva hjälp. Om du vill bygga många stora webbplatser så måste du välja ett webbhotell med mycket utrymme, helst obegränsad trafik, många e-postadresser och obegränsat antal databaser. Om du tänker öppna en webbutik så är det värt att forska lite i vilken E-handelsplattform som skulle passa dig bäst och se till att webbhotellet stöder den. För mer hjälp kan du gå till Neno, som jämför alla webbhotell på nätet.